Over mij

Mijn naam is Alien en ik omschrijf mezelf als enthousiast, betrokken, empathisch, no nonsense en direct. Ik ben een buitenmens en kan intens genieten van al het moois in de natuur. Mijn hobby’s zijn koken, reizen, fotograferen, varen, fietsen en wandelen natuurlijk.

Na jaren vastgezeten te hebben in mijn eigen patronen heb ik eindelijk mijn eigen vrijheid weer kunnen ervaren. En dat gun ik iedereen! Daarom ben ik coach geworden.

Ik ben een gecertificeerd (vitaliteits)coach. Daarnaast wilde ik eigenlijk buiten gaan coachen. Dit heeft voor mij een grote meerwaarde, dus heb ik de opleiding Wandelcoaching gedaan. Ik vind het een geweldige manier van coachen; je loopt lekker buiten, je loopt naast elkaar dus je hoeft elkaar niet steeds aan te kijken zoals in een praktijk. Dit wordt door coachees als erg prettig ervaren. Ik vind het fantastisch om te zien hoe mensen inzichten in zichzelf krijgen en daardoor zien wat er anders en/of beter kan. 

Ook heb ik een verdiepingstraining gevolgd over HSP (Hoog Sensitief Personen) zodat ik mensen kan helpen de positieve kanten ervan te zien en te gebruiken.

De natuur oordeelt niet, alles groeit en bloeit op z’n tijd. Het is wat het is. Er is wetenschappelijk bewijs dat je in de natuur meer rust ervaart. Wat is dan een betere plek om te coachen dan in de natuur?!

Wandelcoaching over mij 1

Q&A

Wat doet Buitencoach Alien?
Ik help mijn coachees beter hun grenzen aan te geven en te kijken waar ze écht blij van worden. Ze kunnen dan betere keuzes voor zichzelf maken.

Waarom vind je het zo belangrijk om dit te doen?
Ik vind het zó belangrijk dat je lekker in je vel zit, zodat jij je uitdagingen veel beter aankunt en rustiger in je hoofd bent zodat je nog meer van alles om je heen kunt genieten.

Wat vind je het mooiste aan je werk?
Dat mijn coachees weer hun eigen vrijheid kunnen ervaren, ze doen weer wat ze leuk vinden en voelen zich beter over zichzelf. Ik zié ze weer stralen!

Als iedereen een kloon van jou zou zijn, hoe ziet de wereld er dan uit?
Dan zou iedereen zichzelf accepteren zoals hij of zij is, er bestaan geen oordelen. Dat lijkt me een mooi uitgangspunt!

Welke coachees help je het liefst?
Ik coach vaak vrouwen die zichzelf vaak voorbij lopen omdat ze alle ballen in de lucht willen houden. Vaak zijn ze druk met hun partner, kinderen, werk, ouders of vrienden.

Wat is naast je werk belangrijk voor je?
Ik vind alles leuk wat met Italië te maken heeft. Daarnaast kook ik graag, vooral Italiaans (risotto, spaghetti vongole, cacio e pepe), ik ga graag op reis (ja ook naar Italië😊), houd van fotograferen, fietsen en wandelen. Ik ben vooral graag buiten!

Waarom een kompas als logo?

Omdat ik van varen houd! En het is een mooie intro wat coaching betreft; Wil je weer aan het roer staan van je eigen leven? Ik leer je op je eigen kompas te varen!

Ik ben enthousiast over wat je doet, wat is de eerste step?
Bel, app of mail me om een kennismakingsafspraak te maken!

Logo wandelcoach opleiding

Reviews

“Alien heeft me goede tips en inzichten gegeven waar ik mee aan de slag kon. Ik ben zelf best een druk persoon, maar doordat zij heel rustig is werd ik ook een stuk rustiger, dit vond ik heel fijn.”

“Ik heb veel over mezelf geleerd en het als zeer prettig ervaren. Vooral dat ik op zo’n ontspannen manier, genietend van de natuur, oplossingen heb gevonden voor mijn problemen. Tijdens de wandelingen moest ik ook verschillende oefeningen doen. De meeste vond ik heel verhelderend, maar ik kon ook gewoon aangeven als ik een oefening niet fijn vond.”

“Wandelcoaching is voor mij echt een fijne manier om te zoeken naar een oplossing van een probleem. Het grootste voordeel ten opzichte van een ‘gewone’ coach vind ik, dat je niet tegenover iemand zit. Het heeft mij heel erg geholpen om nu en in de toekomst beter met uitdagingen om te kunnen gaan en gerichter oplossingen te vinden.”

“Voordat ik aan het traject begon was ik wat sceptisch. Ik moest aan boomknuffelen denken, maar niets was minder waar. Het was een bijzondere ervaring. Alien heeft mij een spiegel voorgehouden en laten inzien dat de oplossing en de kracht in mijzelf zit. Ik vond het een prettige manier om inzicht te krijgen en beter om te kunnen gaan met de hobbels die het leven soms met zich meebrengt.”

“Voordat ik met Alien in contact kwam had ik nooit gehoord van wandelcoaching. Het sprak mij meteen aan, omdat ik heel graag wandel en in de natuur ben. Hierdoor wordt coaching voor mij heel plezierig. Al wandelend aan mijn problemen werken vond ik echt heel prettig.”

“Alien kan heel goed luisteren, is rustig en ze gaf me al meteen een goed gevoel. Tijdens de wandelingen kon ik bij haar heel makkelijk mijn problemen bespreken en samen met haar werken aan oplossingen. Door haar kreeg ik snel een goed inzicht waar mijn knelpunten zaten en hoe ik eraan kon werken om deze op te lossen. “